Уважаеми родители, скъпи ученици,

Извънредното положение в края на миналата учебна година провокира СМГ учители да натрупа нужните опит и познания, за да осигури нормалното провеждане на обучение в електронна среда.

Във времената на извънредна обстановка в страната екипът на СМГ учители е длъжен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото, поради което

в изпълнение на Заповед №РД-01-489/31.08.2020 г. на Министъра на здравеопазването и с цел опазване здравето на учениците СМГ учители започва обучението в извънкласните дейности неприсъствено в електронна среда.

За първи път учениците от 4. и от 7. клас трябваше да кандидатстват след като подготовката им се провеждаше в уникални условия и основно в електронна среда. Техните добри резултати ни доказаха, че сме се справили с нелеката задача за пълноценно прилагане на един нов подход към образованието.

Благодарим Ви за доверието към нас, проявено в края на изминалата учебна година, за ангажираността на родителите и отговорното отношение на учениците!


За пълноценно провеждане на обучението от разстояние и с оглед спазване задълженията на СМГ учители:

  • от 23 до 25 септември 2020 г. организираме онлайн родителски срещи. Дата и начален час за родителската среща може да видите в графика [натиснете тук];
  • на 26 септември 2020 г., събота, в сградата на Софийска математическа гимназия ще се проведе еднократна среща на преподавателите с учениците, по време на която ще бъдат раздадени безплатните учебни помагала (допълнително ще публикуваме въведените противоепидемични мерки, график и организация за вход/изход в сградата и престой в двора на гимназията).

В рамките на 23.сеп.2020 г. ще получите имейл с данни за достъп до системата и до виртуалната класна стая на групата.

Важно да следите и писмата си в папка СПАМ (нежелана поща).

*Акаунтите от миналата учебна година не са активни. За всеки ученик е създаден нов акаунт.